Kreative aktiviteter til vinterferien

Alle mødre hører sikkert ”mor vi keder os” mindst én gang i sit liv. Den digitale tid, som vi lever i, har gjort at flere børn bruger mere tid på tablets og smartphones end at bruge sin kreativitet. Derfor kan de have svært ved at finde på hvad de skal lave, når kulden står på og det ikke er ligeså nemt at lege udenfor. Men der er masser af sjove indendørsaktiviteter til de kolde vinterdage.

Sjove vinter familieaktiviteter

I kan for eksempel lave en bilbane i stuen. I skal bare bruge farvet tape. Ryk møblerne til siden og så kan både drenge og piger bruge flere timer på at lege med biler. I kan også holde olympiade hjemme i huset. Find en række detaljer discipliner, som i alle synes er sjove. Det behøver nødvendigvis ikke at være sport. Det kan være underholdende aktiviteter, som for eksempel at bygge et højt tårn, kaste med papirfly, eller lade hulahopringen snurre rundt om livet.

Familien kan gå en tur i skoven hvor i kan samle kogler eller kastanjer. I kan lave sjove kastanjefigurer såsom snegle, hjorte, orme og edderkopper. I skal bruge en skåle med kastanjer og i kan også bruge brune agern. Derefter skal i sørge for at have redskaber såsom tændstikker, hobbylim, saks, nål, tråd, syl og strikkepinde. I kan være ekstra kreative og bruge perler, piberensere, knapper og anden glimmer til at dekorere.

Hyggelige indendørsaktiviteter som pigerne elsker

Der er fine søsteraktiviteter såsom at holde et te selskab eller at lave et dukkehus. Her skal du bruge en hobbyfarver, pap, papkasse, taperester og anden kreativ maling og pynt, som kan gøre dit dukkehus helt unikt. I skal bruge værktøjer såsom hobbyknive, lim, pensel og saks. I kan også lave halskæder, male sten, lave julepynt eller forbered én scrapbog med billeder af jeres familie, kæledyr eller veninder.

Børneaktiviteter til de hvide vinterdage

Der er masser af sjove vinteraktiviteter, som i kan foretage jer, hvis det sner. I kan lege sneboldskamp, bygge en snemand med gulerodsnæse, lave en sneengel eller bygge et sneslot. Når det bliver for koldt, så kan i være gå indendørs og nyde en varm kop kakao med skumfiduser. I kan også bage kager, småkager, tærter, snepandekager, vafler eller æbleskiver. Fantasien sætter ingen grænser for lækre ting, der kan komme ind og ud af ovnen.

I kan også lave hjemmelavet trylledej derhjemme. Det er ligesom modellervoks, men det er en meget billigere løsning. Miks to kopper mel, en kop fint salt og en kop vand. I kan tilsætte lidt olie og frugtfarve, hvis det skal være ekstra kreativt. Børnene kan hjælpe med at ælte og i kan bage figurerne bagefter, så holder minderne for evigt.