Klasseværelse organisering – Altafgørende opbevaring og planlægning

Et klasselokale er et rum, som byder eleverne velkommen til et skønt læringsfællesskab. Derfor er det vigtigt at indrette det med børnenes udvikling i tankerne. Læs videre og få flere gode råd til hvordan kreativ klasseværelse organisering, kan have positiv indflydelse på elevernes motivation.

Den overordnede organisering af klasseværelset

Det er en god ide at starte med dit eget skrivebord. Du skal placere dit skrivebord så du kan se klasseværelset. Dit skrivebord kan også være en inspiration til de børn, som har svært ved at holde sit eget bord organiseret. En god tommelfingerregel er at du kun skal placere ting i skufferne, som du virkelig har brug for. Skufferne kan hurtigt blive en slags skraldeplads for alt og intet.

Når det kommer til organiseringen af børnenes borde, skal du gå efter en dobbeltsidet hestesko, i stedet for at organisere det efter et traditionelt lokale med tavle i den ene ende og store samt borde på rad og række. I nogle skoler har de eksperimenteret med en stol på den ene side af bordet og en skammel på den anden side. Det lader til at være en succes, at hver elev har to siddemuligheder.

Benyt regnbuen som inspiration til hylder og kasser

Du kan også vise din kreativitet ved at bruge tidligere syltetøjsglas med labels til at opbevare sakse, kuglepenne, og andre redskaber, som du gerne vil have stående på dit skrivebord. Du skal også huske at benytte lokalets fulde potentiale. Derfor er det en god ide at have farvekoordinerede holdere på farveblyanterne. Hvis du har en gul beholder til gult farvekridt, en grøn til grønt farvekridt osv., så er der større mulighed for at du ikke mister farveblyanterne i løbet af dette skoleår.

Brug en plastikkasse til at organisere farvet pappapir. Så undgår du krøllet papir og du kan hurtigt finde den farve, som du har brug for og du kan hurtigt genopfylde de farver, som du er ved at løbe tør for. Det er også en god ide at farvekoordinere årets studieplan. Et år kan virke langt, men vi ved alle hvor hurtigt tiden flyver afsted. Derfor anbefaler mange lærere at du organiserer pensum efter regnbuens farver.

Klasseværelse organisering hele året rundt

Du kan forberede dit klasseværelse så fint og nydeligt som muligt før skoleklokken ringer på ny, men vi ved alle at der er tale om børn. Efter at du har brugt mange timer på organisering, så har du også et ønske om at bevare det pænt hele året rundt. Du kan lave et tjanse-skema, så eleverne har forskellige opgaver såsom at feje, hente mælk, rydde op på hylderne eller hjælp med oprydning inden alle går hjem. På den vis er det kreative klasselokale et fællesprojekt.