Hvordan planlægger man en studieplan til børn i forskellige aldersgrupper

Der er stor forskel på at forberede en studieplan til børnehaveklassebørn og alle trin helt op til niende eller tiende klasse. Derfor kan det være en udfordring at forberede studieplaner til miksede aldersgrupper. Men du kan benytte disse gode råd til at komme godt i gang.

Planlæg åbne aktiviteter

Legoklodser, perler og modellervoks er eksempler på ting, som kan bruges til børn af forskellige aldre. Det kan også være så simpelt som vand. Hvis du stiller vand og glas ved et bord, så vil du opleve at de mindre børn benytter det til at lære at hælde og se hvordan det fungerer, mens de ældre børn kan lave eksperimenter med kapacitet, tyngdekraften og meget mere.

Sørg for at have lidt af det hele

Indret rummet med alfabet stempler, markører, farvekridt, blyanter og kuglepenne. Et barn, som ikke kan skrive endnu, kan bruge alfabet stemplerne til at udtrykke sig og de ældre børn har flere muligheder med de andre skriveværktøjer.

Opfordre dem til at bruge hinanden som hjælp

Børn søger ofte hjælp fra de voksne til at tage en jakke på, åbne en limtube eller skrue låget igen på eller endda til at snøre sko. Men ved at have børn af forskellige aldre, kan du udnytte situationen til at få dem til at hjælpe hinanden. Fortæl børnene at de skal spørge hinanden om hjælp før de går til læren. Det hjælper dem blandt andet til at udvikle empati og motivation til at være mere involveret i sine omgivelser.

Tips og gode råd fra andre lærere

Alle lærere har været nye på et tidspunkt og derfor kan de fleste nemt sætte sig ind i hvad man gennemgår, som den nye lærer på skolen. Derfor bør du tale med de andre lærere på din skole eller i dit netværk. De fleste er meget venlige når det kommer til at dele strategi og materiale. Din leder på skolen bør også have adgang til pensum eller læreguide fra de foregående år.

Derudover er der mange skoler, som lægger deres pensum op online. Derfor kan du hurtigt søge online for at få en ide af hvad de lærer på andre skoler. Det giver dig et godt sted at starte med en ide af både indhold og stuktur. Internettet er fyldt med guldkorn, når det til vejledning på alle områder. Forhåbentligt kan du blandt andet benytte de gode råd fra den side, som du besøger lige nu.