Gruppelege som alle børn nyder

Leg er en af de vigtigste aktiviteter for børn og deres udvikling. Især gruppeleg kan hjælpe børn med at udvikle selvtillid, sociale færdigheder, kommunikation og fysiske færdigheder. Her i denne artikel kan du læse om sjove gruppelege med og uden hjælpende redskaber såsom kort og terning. Du kan tjekke top 4 live dealer casinos, mens børnene har det sjovt med sine gruppespil. Med alle disse spændende ideer bør de have nok at tage fat i, så du kan fokusere på din egen kvalitetstid.

Gode gamle Kluddermor

Kluddermor er en enkel sjov leg. En person skal være kluddermor, som går uden for lokalet. I mellemtiden stiller de resterende deltager sig i en rundkreds, mens de holder hinanden i hænderne. Herefter skal de lave knuder på sig selv ved at dreje rundt og gå ind under armene på de andre. Når deltagerne er klar, kalder de på kluddermor, som skal løse knuden, uden at deltagerne giver slip på hinandens hænder.

Sjove terningspil

I kan spille Yatsy, som muligvis er verdens mest kendte terningspil. Det bedste er at der er et uendeligt antal spillere. I kan også spille snyder, hvor det handler om at være bedst til at bluffe. Hvis det er lidt for udfordrende, så kan børnene spille Syveren. Her skal syv dannes af to terningerne. Faktisk kan spillet også spilles ved at dele fire eller seks tændstikker ud til hver deltager.

Underholdende kortspil

Der er også sjove kortspil for børn. Sorteper er et nemt og populært kortspil for mindst tre deltagere. Fisk og Krig er også kortspil, som generationer kan bruge flere timer på. Dette er også tilfældet med Uno hvor det gælder om at komme af med alle kort ved blandt andet at benytte specialkort, som gør livet sværere for modstanderne imens spillet er i gang.

Børnene kan udfordre sin kreativitet sammen

Når børnene leger sammen, så er det ofte en god ide at de gemmer tablets, smartphones og bærbare computere væk. Men en iPad kan faktisk være en hjælpende hånd til gruppeleg. Hvis i ikke har Gæt og Grimasser som brætspil, så findes det populære spil også i digital form.

Det startede med at den amerikanske TV vært Ellen Degeneres lancerede sin ”Heads Up” og nu findes der altså også Gæt og Grimasser app på dansk. Den underholdende aktivitet garanterer et godt grin og en udfordring, hvor de mest kreative ofte løber med sejren. Dette gælder i Gæt og Grimmasser samt mange andre underholdende lege for børn.